Kitten Kopen

Last Up-Date:

Een kitten kopen

"Tips en weetjes"

Waar kun/moet je allemaal op letten?
Het is best belangrijk dat je weet waar je op kan letten als je een nieuw huisgenootje aan wilt schaffen; het zal hopelijk een nieuwe huisgenoot voor zo’n 10 a 15 jaar zijn. Dan moet je goed en weloverwogen je keuze maken.
Daarom ook hier op deze site wat tips en adviezen bij je zoektocht naar een nieuw huisgenootje.

Aangezien het nogal eens voorkomt dat je helemaal verliefd wordt op het eerste de beste kitten dat je tegenkomt en je daardoor niet meer verder kunt of wilt denken, hebben wij een lijst samengesteld van de dingen waar je in je zoektocht ook op zou kunnen letten.
Deze is samengesteld door een aantal fokkers en liefhebbers die ook wel eens hun neus gestoten hebben en hiermee proberen te voorkomen dat je in dezelfde valkuil valt als zijzelf.

Zoektocht naar een kitten.


Ga eerst eens goed nadenken of je überhaupt wel een kat als huisgenoot wilt. Je zit er toch voor langere tijd “aan vast” en een deel van je vrijheid is weg; het brengt ook zorg en aandacht met zich mee.
Je hebt dus besloten dat je een kitten wilt, je hebt ook besloten dat het een Perzich Langhaar Colourpoint moet worden, maar hoe kom je nou aan het liefste en mooiste kitten van de wereld. Er zijn verschillende manieren. Dit kan via het internet, je kan kattenshows bezoeken en misschien krijg je via via wel een adres. Als je op het internet zoekt op Perzisch Langhaar, als je op shows visitekaartjes meeneemt, kom je al een heel eind. Maar dan…
W
at is goede cattery en wat is een goede fokker? Een goede fokker zal je altijd te woord staan, welke vragen je ook hebt.
Daar mag je dan ook altijd een keertje komen kijken zonder aan een koop vast te zitten en ook zelfs als er geen kittens zijn. Dit is juist aan te raden.
De situatie in het huis van de fokker is vaak toch anders als er kittens in huis zijn en daarnaast is het voor beide partijen “veilig”; kittentjes zijn altijd aandoenlijk, kittentjes zijn altijd lief en leuk.
Dus de kans dat jij verleid wordt is erg groot. Voor de fokker is het ook prettig om eerst eens kennis te maken. Dan kan hij/zij kijken of het ook klikt.
Het moet immers wel klikken tussen jou en de fokker, de fokker gaat straks wel zijn of haar baby bij jouw brengen. Kijk goed rond. Bij een goede fokker is het gewoon netjes en schoon.
Geen [sterk] ruikende bakken,
geen vieze klittende katten of
vieze voer/water bakjes.

Een fokker zal meerdere katten in huis hebben en wellicht een open kater.
Een open kater kan je ruiken, dat is heel natuurlijk, maar daar moet het wel bij blijven.
Je moet dus gewoon kunnen ademen in huis. ;-)
Zit je bij de fokker niet lekker of ongemakkelijk, dan is het verstandig om daar niet wat te kopen.
Katten komen meestal niet meteen op je af, die kijken eerst even de kat uit de boom. Na verloop van tijd zijn er altijd bij die erg nieuwsgierig naar je worden en zullen zij zich vanzelf laten zien en wellicht even laten kroelen. Heb je mooi even de gelegenheid om te kijken hoe zij reageren en of je met hen ook wat hebt. Zowel voor jezelf als voor de fokker ook belangrijk om te weten. Een van deze katten kunnen de toekomstige ouders van je kitten kunnen worden….tòch?>Vrijwel iedere fokker heeft wel een kat in huis die minder aanwezig is en zich niet laat zien aan het bezoek. Dat is niet vreemd en niet iets om je zorgen over te maken, zo lang als er maar meer katten zijn die wel op je afkomen. Zijn er wel al kittens in huis, kijk hoe ze reageren. Verstoppen zij zich of komen ook zij na korte tijd erbij zitten of misschien wat spelen met je? Speelt de fokker ook met de kittens om ze door dit moment heen te helpen? Dit is een heel belangrijk socialisatiemomentje.Soms zullen de kittens als eerste de fokker of hun moeder om een soort van “goedkeuring” vragen of het veilig genoeg is voordat ze het bezoek gaan begroeten.

Ook erg leuk om te zien, trouwens.


Een goede fokker heeft ook niet jaar in jaar uit veel nesten. Het kan wel eens gebeuren dat er door omstandigheden in een periode meer nesten zijn dan anders, maar in de regel zijn er nooit veel nesten en ook niet het hele jaar door.
Vraag hier dan ook gerust na. Ook hier zal men gewoon open over zijn. Heeft de fokker een website, dan kan je daar misschien de offspring [nakomelingen] bekijken en kan je meteen het aantal nesten per periode zien. Ook een hele goede indicatie.
Een fokker die regelmatig meerdere nesten tegelijkertijd heeft, heeft minder tijd over om je kitten te socialiseren.

Heb je vragen?
Je hebt vragen, maakt niet uit welke. Aarzel niet en stel ze gewoon, geen enkele vraag is te gek en een fokker zal ze met alle plezier beantwoorden.
Enkele voorbeelden:
Is de fokker aangesloten bij een vereniging en zo ja, welke?

Iedere fokker moet aangesloten zijn bij een vereniging, anders kan de fokker namelijk geen stambomen geven bij de kittens. De vereniging geeft namelijk de stamboom uit. Je kan dus gewoon navraag doen bij de vereniging naar deze fokker en de kittens. Hiermee weet je dus of de stamboom van je kitten ook echt bij dit kitten hoort.
Er zijn ook verenigingen in Nederland die afstammingsbewijzen uitgeven voor katten die lijken op Perzisch Langhaar, maar die niet volledig raszuiver zijn. Een afstammingsbewijs is geen stamboom, deze wordt afgegeven als er minder dan 4 generaties ouders bekend zijn. Je kan dus op de stamboom controleren of je kitten raszuiver is; er mogen geen andere rassen op voorkomen.
De prijs van een kitten en wat mag ik dan verwachten?

De prijs voor een liefhebberskitten ligt vaak tussen de 500 en 800 euro en voor fokdieren is dit vaak het dubbele.
Samen met de fokker wordt bepaalt wanneer en hoe je de betaling doet.
Bij de koop van dit kitten zal altijd het entboekje of paspoort meekomen, veel fokkers zullen het kittentje ook al gechipt hebben.
Als je er in geïnteresseerd bent, kan je ook de testuitslagen van de ouders meekrijgen.
Uiteraard zal ook de stamboom meegegeven of gebracht worden en ook heb je recht op het eigendomspapier (dit is een overschrijvingsbewijs van de vereniging). De stamboom hoort bij het kitten en het is dus niet toegestaan dat een fokker deze achterhoudt. Het kan wel voorkomen dat een stamboom later volgt, vaak omdat het kitten een andere vachtkleur blijkt te hebben.
Er zijn ook fokkers die schermen met alleen een gezondheidsverklaring, dus fokkers die kittens afgeven zonder stambomen. Verwacht van zo'n gezondheidsverklaring niet heel veel, het is niets meer of minder dan wat een dierenarts (meestal) invult in het paspoort.
Veel fokkers werken ook met een contract. Hij/zij zal dit contract van tevoren met je doornemen of het je toesturen.
Verder is het per fokker verschillend wat hij of zij met het kittentje meebrengt of meegeeft, de ene fokker geeft nog wat voer en een speeltje mee, terwijl een andere fokker misschien helemaal niets extra’s meegeeft. Het is een niet verplicht extraatje van de fokker. De een zal hiermee wat uitbundiger uitpakken dan de ander.



>Werkt de fokker met een koopcontract?
Dit is vaak wel zo.
Dat is wel zo veilig voor zowel de fokker als de koper.
Het is voor beide partijen goed is om met een contract te werken. Naast de wettelijke garantie van een (half) jaar kan een fokker je extra “garanties” bieden, deze zullen dan ook in het contract moeten staan. Daarnaast verplicht jij je als koper ook aan een aantal afspraken en deze zullen op papier moeten komen, vandaar een contract.
Je hebt zelf natuurlijk ook recht op een door de fokker ondertekend exemplaar.

Krijg ik een stamboom bij het kitten?
Een goede fokker zal kittens verkopen met stamboom. Een stamboom kost namelijk zo rond de 12,50 euro en dus hoef je het daarom niet te laten. Zo weet je dan ook altijd dat de ouders ook de ouders zijn en…dat dit ook jouw kitten is.
De fokker is verplicht om de stamboom af te geven, het is tenslotte jouw kitten en de stamboom hoort bij het kitten.

Kan ik met mijn kitten showen?
Dat is helemaal afhankelijk van wat de fokker wil en wat je zelf wilt.
En natuurlijk van hoe je denkt dat je kitten het zelf vindt.
Wees je wel bewust dat een fokker je nooit 100% garantie kan geven dat jouw kitten het ook geweldig gaat doen op show.
Je eerste show zou de kittenmiddag van een rasclub kunnen zijn. Die is er alleen voor kittens van drie tot tien maanden.
Het is een kleine show en je kunt er hulp en begeleiding krijgen. Je kan natuurlijk ook met de fokker van je kitten afspreken dat hij/zij je een tijdje komt begeleiden.
De fokker kan je dus ook vertellen wat er allemaal voor een show nodig is en waarschijnlijk kan je dit van de fokker lenen. Deze informatie kan je ook bij de organiserende vereniging krijgen.
Afgezien van de kittenshows, kan je ook lid worden van een vereniging en vaker gaan showen met je kat. Bedenk vooraf goed waar je aan begint, want het zijn lange dagen..

Mag ik met dit kitten fokken?
Dit is iets wat je van te voren met de fokker moet bespreken en waar dus afspraken over in het contract zullen staan.
Eenmalig een nestje doen is ook fokken, dus ook daarover zullen afspraken gemaakt moeten worden. Het is namelijk afhankelijk van de lijnen waar een kitten uit komt, het uiterlijk en of de fokker het kitten mag verkopen als fokdier. Soms mag dit niet van de eigenaar van de kater waar men een dekking gehaald heeft, soms mag dit niet van de fokker van de moeder.
Dus altijd bespreken wat je wilt; verzwijgen dat je een nestje zou willen doen is niet goed voor de verstandhouding en zou je – mede afhankelijk van het contract – flink extra kunnen kosten.

Er zitten ontzettend veel verantwoordelijkheden aan het fokken van een nestje, het gaat allemaal echt niet vanzelf. Dus als je op tijd aangeeft dat je zou willen gaan fokken, dan zal de fokker (als je met het kittentje een nestje mag gaan doen) je daar zeker in willen begeleiden. Dit is dan ook een reden waarom een goede band met de fokker van jouw kitten zo belangrijk is. Bij fokkers die niet geïnteresseerd zijn in wat je met het kitten doet, of je er nu wel of niet mee gaat fokken, moet je jezelf maar weer eens op je bol krabben of die betrokkenheid en aandacht is wat je zoekt.

Waarom zijn kittens zo duur?

Kittens lijken duur. De fokker heeft zijn/haar poes ook gekocht en vaak voor heel veel geld; meer geld dan je betaald voor een kittentje waar niet mee gefokt gaat worden. Vervolgens heeft de fokker een dekkater moeten kopen of voor veel geld een dekking bij een andere fokker moeten halen. Verder zal een goede fokker de ouderdieren laten testen. Deze testen zijn niet goedkoop. Daarbij komt dat sommige testen ook herhaald moeten worden en ook sommige oudere dieren zullen hertest worden. Op deze manier kan er zo goed als het kan meer zekerheid op gezondheid gegeven worden. Echte garantie op levende dieren geven kan dus nooit, maar door testen kunnen we het een beetje meer benaderen. Dan komen nog de standaard kosten zoals voeding, dierenarts kosten (het enten, het chippen) enz.

Mag je er nog even over nadenken?
Bij de meeste fokkers krijg je bedenktijd en/of daar mag je in ieder geval altijd om vragen. Soms mag je er zelfs een aantal weken over nadenken of dit hét kitten voor jou zou kunnen zijn, soms hoor je ook pas na een x-aantal weken of het kittentje van jouw voorkeur voor jou beschikbaar wordt. Het kan zo zijn dat de fokker zelf het kitten wil zien opgroeien om te kijken of het bij de fokker gaat blijven of naar een andere fokker gaat om de lijn voort te zetten. Uiteraard kan je ook besluiten om het meteen kenbaar te maken dat je het kitten wilt. Wij raden je aan om er in ieder geval één of twee nachtjes over te slapen. Dan sta je er weer wat verder vanaf en kan je weer een beetje reëel nadenken en heb je tijd om het contract eens goed door te lezen. Laten we wel wezen, babydiertjes zijn gewoon zó ontzettend leuk en die willen we allemaal wel. Als je er niet over na mag denken en direct moet beslissen, is het maar de vraag of de fokker het beste huis voor de kittens zoekt of liever zo snel mogelijk het geld binnen haalt.

Hoe vaak worden ze geënt, ontwormt en wordt het kitten gechipt?
Het enten gebeurt 2 keer; rond de 8/9 weken en rond de 11/12 weken. Fokkers zullen niet allemaal hetzelfde ontwormings-schema volgen, dit ligt een beetje aan welke middelen ze hiervoor gebruiken en wat hun dierenarts hen adviseert.
De meeste fokkers zullen hun kittens laten chippen, maar niet alle fokkers doen dit.
Vraag er wel even naar als het je niet duidelijk is, dan kan je er afspraken over maken.
Vlooien hoor je overigens niet te zien bij een nest kittens. De zogenaamde “nestvlooien” zijn een excuus om de katten en kittens niet te behandelen.

Wanneer krijg je je kitten?
Het kitten zal gemiddeld pas met 13/14 weken naar je toe komen en er zijn ook fokkers die er voor kiezen de kittens pas met 16 weken te laten verhuizen.

Het kan soms zijn dat door omstandigheden de fokker er voor kiest om het kitten nog iets langer te houden. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het kittentje een entreactie heeft, of omdat het misschien erg last heeft gehad van diarree (wat bij kittens nogal eens voor kan komen).

Een kitten mag van de meeste verenigingen en experts overigens niet weg bij de moeder voordat ze 13 weken zijn en minimaal een kilo wegen.

Wordt mijn kitten gebracht?
In vele gevallen zal de fokker het kitten naar zijn nieuwe huisje brengen, zodat ook de fokker weet in welke omgeving zijn kitten terecht komt. Voor het kitten is het ook een veilig gevoel dat zijn vertrouwde personen ook nog even aanwezig zijn in de nieuwe omgeving. In de meeste gevallen gaat het verder vanzelf helemaal goed zolang men maar bedenkt dat het even (soms meteen, soms een paar dagen, heel soms zelfs een paar weken) duurt voordat een kitten zich helemaal thuis voelt, maar uiteindelijk gaat het helemaal goed komen.
Niet in alle gevallen kan de fokker het kitten komen brengen. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor dit gewoon niet kan. De fokker zal dan voorstellen om op een later tijdstip eens bij jullie te komen kijken en/of zeker contact met je houden over het wel en wee van het kitten in zijn nieuwe omgeving.
Ook zullen de meeste fokkers het kittentje nog eens willen bezoeken, zoals jij ook regelmatig welkom bent geweest om jouw kittentje bij de fokker te bezoeken.



Mag ik zelf mijn kitten kiezen?

Dit moet je overleggen met de fokker. Soms kan er uit een nest een kitten naar een andere fokker gaan. Die zal vaak de eerste keuze hebben, dit omdat hij of zij de lijnen met dit kitten voort zal zetten en niet elk kitten is geschikt om mee te fokken. Daarna kan er vaak vrij gekozen worden. Hou er dus rekening mee dat soms kittens voor een paar weken in evaluatie staan. Evaluatie betekent dat er alleen gekeken moet worden welk kitten er het meest geschikt is voor de fok, als er door de fokker is gekozen dan zullen de overige kittens weer vrij komen. Het gaat vaak om vrij kleine maar voor een fokker belangrijke details. Al met al zal je er met de fokker vast en zeker uitkomen en betekent het niet dat je een minder leuk of mooi kitten zult krijgen.
Ook als er optie bij een kitten staat kun je altijd alsnog informeren, je weet maar nooit of dit kitten weer beschikbaar gaat worden. Optie betekent dat iemand over het kitten nadenkt en nog geen definitief besluit heeft genomen. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waaronder men moet besluiten om de optie van het kittentje af te halen.
Er zijn fokkers die een aanbetaling vragen. Dit is helemaal niet vreemd. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een fokker dit vraagt, bespreek dit met de fokker als je wilt weten waarom er een aanbetaling gedaan moet worden.

Bespreek ook onder welke omstandigheden je de aanbetaling terug krijgt of kwijt bent.
Wat verwacht de fokker van mij?
Iedere fokker zal ook jou vragen gaan stellen. De een wat meer dan de ander. Dit wordt absoluut niet gedaan om vervelend te doen. Een fokker heeft met veel liefde, zorg en aandacht dit kitten een aantal weken mogen verzorgen en wil heel graag zeker weten dat het goed terecht komt. Wat voor soort huis, wie er allemaal wonen en zijn er ook andere huisdieren. Vaak zal de fokker willen dat het kitten een speelkameraadje krijgt, bijvoorbeeld een hond of een andere kat. Een kat is in de regel wel op zichzelf maar vindt het heerlijk om ook een speelkameraadje te hebben wanneer de mens niet thuis is. Dit kán ook een hoop ellende schelen, want dieren die zich vervelen kunnen zich soms wel eens gaan misdragen.
Bij fokkers die niets vragen, het geld aanpakken en klaar, kan je jezelf eens afvragen hoe betrokken hij/zij bij dit kitten is. Wordt er dan wel goed op de gezondheid, socialisatie, voeding enz. gelet….!!!
Wat kan of wil ik allemaal nog meer weten komen.
Veel, heel veel. Stel gewoon alle vragen die je hebt.
Je kan bijvoorbeeld vragen naar foto’s van ouders en voorouders.
Waar test de fokker allemaal op en waarom.

Als de fokker de voorouderdieren in huis heeft kan je ook naar hun testuitslagen vragen.
Mag jou kitten straks vrij buiten lopen?

Bij de meeste fokkers mag dat niet en wel om de simpele reden dat een fokker met veel liefde en inzet zijn best heeft gedaan voor dit kitten en die wil hij niet zomaar vrij op straat zien rondlopen.

Er loeren nogal wat gevaren zoals bijvoorbeeld onder een auto komen, vechten met buurkatten (met de kans op besmettelijke ziektes), weglopen en diefstal. Daarbij zijn de meeste, goed gesocialiseerde kittens niet bang voor (vreemde) mensen, en hebben niet alle mensen goede bedoelingen. Ook zou je bijvoorbeeld vragen over de socialisatie kunnen hebben, stel ze deze dan ook gewoon.
Bijvoorbeeld vragen in de trant van:
Hoe socialiseren jullie je kittens, wat doen jullie allemaal wel, wat laten jullie en wat laten julie niet. Leren de kittens dat bijvoorbeeld bepaalde dingen niet mogen, zoals springen op een aanrecht?
Leren ze omgaan met kinderen, honden en vogels?
Mocht je al meer katten hebben, dan is het niet raar te vragen hoe het kitten naar andere katten reageert. Of bijvoorbeeld de vraag of de kittens gewend worden aan het knippen van nagels, aan wassen. Ook zou je kunnen vragen wat de mogelijkheden zijn als het echt niet gaat lukken tussen het nieuwe kitten en de katten die je al in huis hebt. Veel fokkers zullen hierover wat hebben opgenomen in het contract. Zij zullen het kitten bijvoorbeeld terugnemen, echter zullen er een aantal fokkers zijn die je vragen om het kitten eerst een FeLV en FIV test te laten ondergaan. Dit omdat het kitten toch in aanraking is geweest met vreemde katten die mogelijk niet zijn getest op deze besmettelijke ziektes. Ook zijn er fokkers die op latere leeftijd het kitten nog steeds terugnemen als er zich echt ernstige problemen voordoen. Bespreek dit ook van te voren, maak hier afspraken over. De meeste fokkers willen hun katten niet (nooit!) in een asiel zien verdwijnen dus zullen ze van te voren met je afspreken wat te doen zij zeer ernstige problemen. Verder kan je dát vragen wat voor jou zo van belang is. Nogmaals een goede fokker vindt niets gek en zal altijd antwoorden.

Eerlijkheid staat bovenaan zijn/haar lijstje.
B
ezoekjes aan het kitten
Dit bespreek je met de fokker. Omdat er vaak meerdere kittens zijn zal de fokker van te voren afspraken met je maken wanneer je komt. Bij de een mag je iedere week komen, bij de ander misschien drie keer in die dertien weken. Dat is helemaal afhankelijk van de onderlinge afspraak. De meeste fokkers zullen je ook regelmatig op de hoogte houden middels e-mail als daar een mogelijkheid voor is.
Zij zullen ook van jou kant de nodige belangstelling verwachten. Je kijkt tenslotte uit naar de dag dat je kitten komt.
Het eerste bezoek zal draaien om de kennismaking en het stellen van vragen over en weer en het samen doorlezen van het contract. Daarna zullen de bezoeken al snel vlotter verlopen door het samen genieten van de kittens. Het is gewoon erg leuk om ook de groei en ontwikkelingsperiode mee te maken.
Fokkers stellen het niet op prijs als je op één dag meerdere catteries bezoekt in verband met het eventueel overbrengen van ziektes; kittens zijn kwetsbaarder dan volwassen katten. Maak dus niet meerdere afspraken op één dag en zeg af als je eigen katten ziek zijn.


Een zielig kitten kopen?
Koop NOOIT een kitten dat zielig, vies of ziek is. Neem het nooit direct mee! Met het redden van deze dieren hou je het broodfokken in stand. Een kittentje kan altijd een keer ziek worden - het moet immers ook weerstand opbouwen - het krijgt entingen, het gaat een keer niezen, overgeven, raakt aan de diarree, maar dat moet over gaan.
Een kitten dat lang, echt lang ziek is, hoort niet bij de fokker weg te gaan, als een fokker dit diertje toch laat verhuizen is hij/zij niet verantwoord bezig.

Het zijn dan beslist GEEN goede fokkers. Een goede fokker zal NOOIT een ziek kitten dat nog onder behandeling is bij de dierenarts of dat nog een medicijnenkuurtje heeft, laten verhuizen.
Ook bij een goede fokker kan een kitten ziek worden en heb je dat, net als bij kleine kinderen, soms niet in de hand. Een goede fokker zal het kitten bij zich houden totdat het weer helemaal gezond is, alle medicijnkuren afgerond zijn en alle eventuele behandelingen gedaan zijn. Een kitten dat vrijwel meteen in zijn nieuwe omgeving een kuur af moet maken of een behandeling voort moet zetten, wordt teveel blootgesteld aan stress. De fokker is verplicht om een kitten af te leveren waar op medisch gebied “vrijwel” geen omkijken meer naar is en de meeste fokkers hebben dit ook in hun contract benoemd.

Een kittentje kan door de stress van het verhuizen altijd bij de nieuwe eigenaar wat ziekjes worden, gaan niezen of wat gaan overgeven, aan de diarree raken, maar dat mag niet veel langer dan een paar daagjes duren.
E
en iets ouder kitten kopen?
Wat zijn ze lief hè, die hele kleine kittens, daar smelt je helemaal voor.
Als je geluk hebt kan je ze 13 weken zien opgroeien bij de fokker.
Soms is dat niet het geval.....!!!

Dan zijn de kittens al wat ouder en al ruim 13 weken geweest, dat kan komen door gewoonweg toeval, maar ook door omstandigheden. De fokker is ook maar mens, vaak met een gezin en ook daar kan het een en ander voorvallen.....niet dan??
Ook belangrijk....!!!

Soms moet een fokker zelf kiezen tussen kittens voor zijn/haar fokplan en dat heeft veel tijd nodig.
Een probleem?? Welnee!!!

Een wat ouder kitten is ook vreselijk leuk, misschien nog wel leuker. Ze zijn iets groter en de fokker kan U veel meer vertellen over hun karakter. Ook heeft het kitten meer geleerd van zijn moeder en de fokker. Dus met andere woorden, U krijgt wat U ziet en dat moet toch ook geweldig zijn.
Bang dat Uw andere katten het kitten niet accepteren ?

Dat hoeft niet....!!! Misschien dat ze er een klein poosje langer over de acceptatie doen maar dat hoeft niet percé. In veel gevallen gaat het prima, kijk maar naar de katjes die uit het asiel met iemand mee naar huis gaan. Een goede fokker zal u tijdens dit proces uitvoerig gaan begeleiden en tips geven.


Met al deze informatie hopen we dat u mag slagen voor
“het liefste en het mooiste” kitten van welke leeftijd dan ook van de hele wereld!